Bryant Park - Filmfestival

Bryant Park - Filmfestival

New York med sina stora parker är en fantastisk stad att vara i under sommare. Under de varmaste månaderna händer det någonting nästan varje dag och om du gillar att hänga i parker och är intresserad av film så kommer du att älska 'The Bryan Park Summer Film Festival'! Varje måndag under ett par månader mitt i sommaren samlas 10 000 turister och New York-bor för att se på film på storbildsskärm i den vackra parken Bryant Park. Filmfestivalen i Bryant Park hölls för första gången under tidigt nittiotal och kom snabbt att bli en folkkär tradition. 

Festivalen är gratis och klockan 5 varje måndag öppnas gräsmattan upp för alla som vill vill se på film. De första timmarna ser man människor äta mat tillsammans, sittandes på rutiga filtar. 
Några timmar senare, när solen går ner och det börjar skymma, börjar sedan kvällens film. Filmerna som visas är oftast gamla klassiker som de flesta i publiken sett flera gånger som till exempel Hitchcock's 'Psycho' och Warner Bros 'The Wizard of Oz'. 
Skulle det oturligt nog regna så ställs filmvisningen in och visas istället nästa dag.

Planera din resa så att du får chans att uppleva denna folkfest! Ta med dig en filt, packa en korg med god picnic-mat, lär känna människorna som sitter runtomkring dig och njut av parklivet och sommaren på Manhattan!

Festivalen pågår under Juni, Juli, Augusti.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan