IFC Center

IFC Center I New York är ytterligare en nykomling bland biografer som erbjuder indiefilm. Här slog man upp dörrarna 2005. Detta var i en äldre byggnad som tidigare var Waverly theater. Man lade ner stora pengar och flera års arbete på att renovera byggnaden efter dess nya behov. 

Nu har man möjlighet att ta del av både utländska filmer, dokumentärer och såväl äldre som nyare amerikanska indipendent filmer. Precis som andra biografer med denna nisch har man valt en särskild profil. IFC Center har en hel del ny och uppgraderad utrustning eftersom att biografen är väldigt ny. Bland annat så erbjuder de väldigt bekväma biofåtöljer i sina fem olika salonger. På IFC Center har man också sett till att visa sin medvetna sida och har valt att ha ekologiska popcorn i sitt utbud av biosnacks. Självklart med riktigt smör på. 

Förutom att erbjuda speciella tilltugg eller filmvisning med uppdaterad teknik så har man också något annat som besökarna kan uppleva. Man har nämligen satsat på att visa upp gamla filmaffischer. Det handlar då inte bara om affischer från amerikanska storfilmer utan om klassiska äldre bilder från många olika länder. 

IFC Center hittar man på 323 Sixth Avenue at West Third Street. Precis som i stora delar av New York så går det bra att ta tunnelbanan hit, med en station alldeles I närheten. Bara något kvarter bort från biografen hittar man också Washington Square Park, för den som vill blanda intrycken mellan indiebiograf och stadspark. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan