Clearview Cinemas

Clearview Cinemas är ett företag med många olika biografer knutna till sig. En av dessa biografer är den kända Ziegfeld biografen i New York. Denna biograf har en lång och spännande historia. Namnet kommer från Florenz Ziegfeld. Ziegfeld var den som såg till att bygga den ursprungliga teatern 1927. Den revs sedan 1966 men byggdes upp igen knappt ett kvarter bort 1969. Denna gång byggdes den som biograf och inte längre enbart som en teater. Det omnämndes också som "filmpalats". 

Ziegfeld har en pampig inredning med röda mattor och mycket av sina inredningsdetaljer i guldfärg. Inredningen påminner besökaren om byggnadens långa historia och blir en del av upplevelsen. Här finns också en stor balkong med ca 300 platser. Detta upphöjda sittplatsområde har man valt att placera allra längst bak. 863 platser finns nere i den övriga salongen. 

Biografen har ett mindre utbud av föreställningar att välja mellan. Det är inte enbart storfilmer som ges företräde här, utan även mer intressanta eller exklusiva evenemang. Exempelvis har biografen den tekniska möjligheten att visa utvalda konserter och evenemang live för publiken. Detta är inte något som alla erbjuder och det är en särskild nisch som gör Clearview Cinemas Ziegfeld lite mer speciell. Även om den ingår i ett större biograf företag håller man ändå den historiska delen av Ziegfeld biografen levande. 

Man hittar denna vackra biograf mellan 6th Avenue and 7th Avenue i stadsdelen Brooklyn, nära Prospect Park. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan