AMC Empire 25

AMC Empire 25

AMC Empire 25 är en del av AMC, ett större företag med flera biografer knutna till sig. Denna massiva biograf hittar man 234 West 42nd street, mitt på Manhattan nära Times Square. Byggnaden är från 1912, då den öppnade som teaterverksamhet. 1942 byggdes den om till biograf. Biografen lyckades hålla öppet fram till 1980-talet, men stängdes sedan ner. Det var då företaget AMC som återupptog bio verksamheten, men i ett väldigt mycket större format. Hela byggnaden användes nu till de många filmdukar som sattes upp. Den gamla teater lobbyn blev nu en majestätisk entré för detta biografkomplex. Dock var det främst den byggnaden, den gamla Empire Theatre som man var ute efter. För att underlätta bygget av de 5 våningarna med biosalonger flyttade man byggnaden längre ner på gatan. 

Här visas alla nya storfilmer i ett enormt utbud av tider och föreställningar. Från förmiddag till kväll går visningar av de flesta av bions utbud. Action, drama och skräck blandas i denna byggnad som erbjuder allt inom de nyaste och mest moderna filmerna. Komplexet har 25 egna filmdukar som man kan erbjuda visningar på, även om inte alla används kontinuerligt. 

Tekniken på AMC Empire 25 är framstående. Här erbjuder man 3D visning av filmer, såväl som IMAX. Man har också valt att fokusera mycket på att varje besökare ska få så mycket ut av sitt besök som möjligt. Därför har man valt att inte ha barn under 6 år på vissa av de sena filmvisningarna, det man kallar för en distraktionsfri miljö. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan