Bagerier

Vad är det då som definierar ett bageri? Jo, förr i tiden var det endast mjölbaserade produkter som bröd, kakor och bakelser som alla bakades i ugnen. Det är det visserligen fortfarande, men numera kan du även hitta andra läckerheter på bagerier. Många av dem serverar dessutom kaffe och te av många varianter så att du hundraprocentigt kan njuta av din fikastund. 

Det var först under 1900-talets industrialisering som bakningen flyttades från hemmet till industrierna och det var även därmed då våra traditionella bagerier började uppstå här och var. Innan dess bakades det en hel del i hemmen, och små hembagerier fanns, men det var affärsidén som exploaterade under industrialiseringen. Och under det århundrade som gått sedan dess har antalet bagerier med olika specialiteter endast ökat i storstäder runt om i världen, inte minst i New York. 

Vad är då typistkt New York? Förutom "Black and White Cookies", en shortbreadbaserad kaka överdragen med vit glasyr på ena halvan oc...

Visa hela texten

Buttercup Bake Shop

"With information moving at the speed of light, Buttercup Bake Shop lets you slow down and wile away an afternoon sipping your favorite beverage and enjoying some delectable, nostalgic treats that spell comfort and love."- Jennifer Appel, f...

Doughnut Plant

Historian bakom Doughnut Planet går ända tillbaka till 1910-talet, då Mark Israels farfar Herman började arbeta på ett bageri i Amerika. Han bakade sedan bröd åt armen under första världskriget. 1934 öppnade han sitt eget bageri i...

Clinton St. Baking Company

2001 öppnade det gifta paret Neil Kleinberg och Dede Laham detta bageri med intentionen att göra de bästa bakade verken i New York, från färska råvaror och i små omgångar. Det började litet som med så många andra ställen, men h...

Billys Bakery

Det började med vänskap, ett sötsug och en dröm de båda hade. År 2003 öppnade de två vännerna sitt bageri, där syftet var att servera klassiska amerikanska bakelser i en varm och hemtrevlig miljö. De bakar allt från grunden och ...

Bouchon Bakery

De har tagit Paris med sig till New York, fyllt bageriet med de franska specialiteterna "Makarons", "Croissant" och många arter av extraordinär choklad. Alla deras recept är grundade på de franska, och de är inte bara vackra verk att t...

Levain Bakery

Levain Bakery ligger på Upper West Side, det är ett mysigt litet bageri där både stammisar och turister trängs för att ivrigt smaka bakelserna. Allt från bröd till "chocolate chip walnut cookies" bakas här på plats. Det som inte s...

Sugar Sweet Sunshine Bakery

2002 började idéerna till detta bageri krypa in i huvudet på Peg och Deb. De ville skapa en varm och hemtrevlig miljö som återspeglade de ljuva 70' och 80' talen. De ville skapa känslan av att detta skulle vara kundernas andra vardags...

Baked

"You don't need to have a fance event or a special occasion to order a baked cake, sometimes you just need a cake." Baked ligger i Brooklyn. Hit kan du gå och njuta av chokladtäckta kakor, tårtor eller en kopp kaffe en eftermiddag när ...

Beard Papa s Cream Puffs

Med ett enda mål i siktet, att göra de bästa "Cream puffs" någonsin, öppnade Beard Papa's första gången i Osaka, Japan år 1999. Där blev de succé. De expanderade sedan till övriga världen, de finns idag i 15 länder runt om i v...

Pasticceria Rocco

Ett italienskt, familjeägt café som ligger på 243 Bleecker Street i New York. Cafét har varit familjeägt sedan 1974. Det är ett av de få fortfarande familjeägda caféerna som finns kvar i New York. Det hela började med att fiskarso...

Eileens Special Cheescake

1976 öppnade de på Manhattan, 17 Cleveland Place, då var gatan en spöklik gata, tom på folk så hyran för att öppna var billig. Det var precis vad hon behövde. Hon började så, sakta men säkert och förstod inte framgången på si...

Amy's bread

Carpé Diem. Njut av dagen, det är vad de har för anda på det här bageriet. Många av de som arbetar här har ändrat karriär, endast för att de älskar att baka. De bakar med kärlek och med riktiga råvaror utan några kemiska tills...

Martha's Country Bakery

1972 öppnade det första bageriet i Hell's kitchen-området i New York och blev direkt en hit tack vare sina klassiska, amerikanska bakverk som tagna direkt ur en gammal film. Efter den stora hiten bestämde ägarna sig för att flytta och...

Absolute Bagels

Här görs varje dag färska bagels till New Yorks invånare - för den oinvigda är en bagel på New York stil en typ av bröd, som serveras I rund form, den innehåller salt och malt och kokas I vatten. Här serveras alltså bagels I män...

Peter Pan Bakery

Detta sagolika bageri ligger I stadsdelen Brooklyn. Här säljer de Dountus i alla möjliga smakkombinationer mellan 09.00 och 20.00 på vardagar och 09.00 och 19.00 på söndagar, så det är i stort sett öppet hela dagarna. Några favori...

Ess-A-Bagel

De grundades 1976 av Florene Wilpon och hennes bror Aaron Wenzelberg. De började litet och efter kundernas behov har de expanderat och befinner sig nu i Midtown, Manhattan. De båda kommer från en österrikisk familj och har därmed redan...

Two little red hens

Detta bageri ligger på Upper east side. Det är en nyamerikansk restaurang/café som serverar både mat och bakelser. Vad som är speciellt med dem är att du här även kan designa din egen kaka, välj grundkaka - sockerkaka, choklad, red...